top of page

Konkurrencer

FOTOKONKURRENCE!
Konkurrencen gik ud på at tage et billede af en gravhøj, lægge det op i strengen på vores facebook side, skrive hvor gravhøjen ligger, og dele opslaget. Konkurrencen varede i hele januar måned. Arkæolog Tenna R. Kristensen har været dommer.

Tenna R Kristensen har valgt følgende 3 vindere med følgende begrundelser:

Med fare for at blive klandret for at være for lokalpatriotisk, så har jeg altså til 1. pladsen valgt Gunnar Jensens billede fra Blommeskobbel på Als. Billedet er lækkert, skarpt og fint komponeret og det viser både de flotte langdysser med gravkamrene og de imponerende store dæksten. Desuden får man et fint indtryk af skoven som lukker sig om fortidsmindet. Jeg synes,  det er et billede, som når man ser på det, så får man lyst til at køre derhen for at se langdysserne selv.  

Til 2. pladsen har jeg valgt Bjørn Ravn Rimhøjs billede af Mårhøj Jættestue. Det er et flot skarpt billede med høj blå himmel,  og en super flot gravhøj med dyrkede marker omkring og en sti hen til  gravhøjen. Det er sådan rigtig mange gravhøje ligger i landskabet og det viser billedet rigtig godt. Det tror jeg mange vil kunne genkende.   

Til 3. pladsen har jeg valgt Torben Nielsens billede af Egtvedpigens grav.  Jeg synes, det på mange måder er et stemningsfuldt billede af en ikonisk gravhøj taget en vinterdag. Egetræet foran gravhøjen er med til at give landskabet og høje karakter, og gør at det ikke bare er et billede af endnu en gravhøj, på den måde bliver billedet spændende.

Vi takker Tenna mange gange for hjælpen med at være dommer

Vi vil bede de 3 vindere sende os en email på: clausipsen@midgaardvikingecenter.dk

Så vi kan sende præmierne.

bottom of page