top of page

Velkommen til vores butik. 

Du kan finde de forskellige varer i de viste kategorier.

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har nogle spørgsmål til nogle specifikke varer eller leveringstid.

Du kan forvente op til 14 dages leveringstid, da nogle af vores varer ligger på et andet lager, men vi bestræber os på at sende dit køb så hurtigt det er muligt.

Husk: Du har altid 14 dages fuld returret fra du har modtaget dit køb.

Hvis du skriver til os og ikke kan forstå du ikke får et svar retur, så kig lige en gang i din spam mappe. Mailen kan sagtens smutte derned og gemme sig.

Ved alle køb som skal sendes med posten pålægger vi 5 kr. til emballage.

Kontaktoplysninger for butikken:

Midgaard Vikingecenter, Mellemvej 3, 6541 Bevtoft, Danmark.

Email: clausipsen@midgaardvikingecenter.dk Tlf: 30134116 CVR: 36595442

Thor figur

140-0001
kr200.00
Ikke på lager
1
Produkt detaljer

Eyrarlandstatuetten er en bronzefigur af en siddende person, der er omkring 6,7 cm høj. Den stammer fra omkring år 1000 og blev fundet på gården Eyrarland i 1815 eller 1816 nær Akureyri på Island. Statuetten er udstillet på Islands Nationalmuseum. Den forestiller guden Thor og den har muligvis været en brik til et spil. Figuren holder et objekt, der er identificeret som Mjølner, der er udformet som på en typisk islandsk kors-agtig form. Det er blevet foreslået, at statuetten har forbindelse til Þrymskviða fra den Ældre Edda, hvor Thor får sin hammer tilbage og sidder og holder den med begge hænder under bryllupsceremonien. En anden tolkning er blevet foreslået af arkæologen Kristján Eldjárn, der har fremlagt en teori om at det kan være den centrale spillebrik fra brætspillet hnefatafl, baseret på ligheder mellem mindre figurer i hvalknogle, der blev fundet i Baldursheimur sammen med sorte og hvide spillebrikker og en terning.

Gem dette produkt til senere
bottom of page