© 2015 Midgaard Vikingecenter.  Tlf: 28569528    CVR: 36595442             Last updated 09-11-2019

  • w-facebook

Vores vision

 

Vores vision er en flertrins raket.

Projektet skal bygges og vedligeholdes af frivillige og ansatte i samarbejde med unge uddannelsesparate, så de gennem bl.a. mentorordning kan øge deres tilknytning til uddannelse og arbejdsmarkedet.

AKTIVERINGSPROJEKT
Vores kerneydelse bliver et aktiveringsprojekt som vi kalder Projekt Viking. Vi ansætter en projektleder, en socialrådgiver og noglementorer. Disse skal hjælpe borgere mellem 18 og 29 år som er på kontanthjælp, så de kan komme i job eller uddannelse.

FRI BONDEGÅRD

 

Vi vil bygge en rekonstruktion af en bondegård fra Uldal, inklusiv sidebygninger. I de bygninger kan der afholdes mange forskellige arrangementer.

  Rundt om gården bygges der forskellige grubehuse efter fund fra Sønderjylland. Det bliver første gang de bygninger bliver rekontrueret.

  Mellem grubehusene anlægges der autentiske køkkenhaver, hvor vi vil tilbyde undervisning for kommunens folkeskoler. 

GRUBEHUSE

 

Grubehusene rundt om gården indrettes så autentisk som muligt. Nogle vil have forskellige værksteder.

Husene vil kunne lejes ud til forskellige arrangementer. Det kan være en hel skoleklasse, som et led i undervisningen skal prøve kræfter med fortiden, uden wifi, i vikingetøj og alt hvad der hører til.

Det kan også være en firmafest eller til teambuilding. Eller hvis en familie vil prøve en alternativ oplevelse.

Der er næsten ingen grænser.

  

BEBOELSE/VÆRKSTEDER

 

I et område vil vi bygge nogle forskellige typer huse efter fund fra Hedeby. Det er en speciel byggestil i byerne. Der vil være forskellige værksteder og beboelser, hvor man kan gå på opdagelse mellem husene.

Kig indenfor hos smeden og se hvad han laver, eller gå over til væveren og se hvad hun laver. Ved disse huse skal der afholdes markeder.

KULTHUS FRA TISSØ

På det højeste punkt i centret, vil vi bygge en kopi af kulthuset fra Tissø. Det skal dog laves som et tårn, så man kan gå op i det og se ud over hele centret.

Hvis du er interesseret i at høre mere om os? Så udfyld kontakt formularen.​